Alle Rijscholen
Vind de beste rijschool voor jouw rijopleiding

Brommerrijbewijs halen

Ben je het zat om elke keer op de fiets naar school of naar je werk te gaan? Dan is het een goed idee om jouw brommerrijbewijs te halen! Vanaf 15 ½ jaar mag je al theorie-examen doen en vanaf 16 jaar mag je lessen volgen en je brommerrijbewijs halen middels het praktijkexamen. Dat heb je zó op zak via een rijschool van allerijscholen.nl. Plaats gratis jouw zoekvraag voor brommerrijlessen op onze site en vergelijk de aanbiedingen van de verschillende rijscholen op bijvoorbeeld prijs, slagingspercentage en ervaringen van anderen. Zo kies je bewust voor de rijschool waar jij je brommerrijbewijs gaat halen.

Brommerrijbewijs kosten

Het brommerrijbewijs halen kan in één dag. De meeste rijscholen bieden een pakket waarin je op één dag alle lessen volgt én praktijkexamen doet. Natuurlijk heb je eerst jouw theoriecertificaat nodig voordat je praktijkexamen mag doen en dus het rijbewijs AM in handen krijgt. De brommerrijbewijs kosten vallen meestal erg mee. Je hebt dan ook veel minder lessen nodig dan bij een autorijbewijs. Wil je direct weten wat jouw brommerrijbewijs gaat kosten? Vergelijk dan snel de rijscholen en hun brommerrijsbewijs kosten bij jou in de buurt.

De lessen

Tijdens de rijlessen zal jouw instructeur eerst de voertuigbeheersing behandelen. Het is belangrijk dat jij je brommer helemaal de baas bent, goed weet te besturen en dat je weet waar je je op de weg mag begeven. Daarnaast wordt de kijktechniek uitgebreid behandeld. Een goed overzicht van het verkeer is belangrijk voor jouw veiligheid. Heb je alles onder controle en red je je goed in het verkeer? Dan is het tijd voor het praktijkexamen om jouw brommerrijbewijs te halen.

Let op: je mag pas op je brommer rijden als je het rijbewijs AM bij de gemeente hebt opgehaald. Het duurt (na aanvraag) vijf werkdagen voordat je jouw brommerrijbewijs kunt ophalen. Nog even geduld dus.