Alle Rijscholen
Vind de beste rijschool voor jouw rijopleiding

Bus rijbewijs

Wil jij hobbymatig rijden in een bus of heb je een groot rijbewijs nodig voor jouw werkzaamheden als monteur? Dan volgt je het rijbewijstraject (zonder code 95) als je je bus rijbewijs gaat halen. Professioneel buschauffeur worden? Dan volgt je het vakbekwaamheidstraject. Waarom? Buschauffeurs staan de hele dag in contact met mensen. Deze mensen vertrouwen erop dat je ze veilig vervoert van A naar B. Een enorme verantwoordelijkheid waarbij je moet om kunnen gaan met calamiteiten. Kortom, een bus rijbewijs halen is een geweldige uitdaging!

Bus rijbewijs halen

Het bus rijbewijs halen doe je niet zomaar. Een buschauffeur is een vakman met veel verantwoordelijkheden. Denk aan passagiers die veilig naar de plaats van bestemming moeten worden gebracht. Jouw bus rijbewijs halen doe je dus middels een vakopleiding. Wil je professioneel beroepschauffeur worden? Dan heb je rijbewijs D met code 95 nodig. Om het bus rijbewijs te halen moet je de volgende onderdelen succesvol afsluiten:

  • 3 theorie-examens
  • 3 praktijkexamens
  • medische keuring

Via allerijscholen.nl ontvang je biedingen voor het halen van jouw bus rijbewijs van rijscholen uit de buurt.

Wat is code 95?

Code 95 is een code om aan te geven dat een chauffeur vakbekwaam is. Deze code is vijf jaar geldig en wordt verlengd na 35 uur nascholing. Ben je jonger dan 24 jaar en wil je jouw bus rijbewijs halen? Dan ben je verplicht code 95 te halen voordat je het praktijkexamen aflegt. Ben je ouder dan 24 jaar en wil je beroepschauffeur worden? Ook dan is code 95 verplicht. Zonder deze code mag je alleen met een lege bus rijden.

Er zijn cursussen beschikbaar voor chauffeurs die al in bezit zijn van rijbewijs C en ook hun bus rijbewijs willen halen. Iets voor jou? Kijk dan snel verder op onze vergelijkingspagina.

Waarom je bus rijbewijs halen via allerijscholen.nl

✓  de beste rijscholen bij jou in de buurt

✓  professionele en ervaren instructeurs

✓  voordelige tarieven

✓  hoge slagingspercentages

✓  biedingen van rijscholen