Alle Rijscholen
Vind de beste rijschool voor jouw rijopleiding

Scooter rijbewijs halen

Voor het besturen van een snorfiets, bromfiets of scooter heb je het rijbewijs AM nodig. Hoe je dit scooter rijbewijs kunt halen? Via een rijschool van allerijscholen.nl natuurlijk! Plaats gratis jouw zoekvraag voor het scooter rijbewijs halen op onze site en vergelijk de aanbiedingen van de verschillende rijscholen. Kies voor de rijschool die het beste bij je past en ga ervoor om dat scooter rijbewijs te halen! Wat een scooter rijbewijs gaat kosten? Dat hangt af van het pakket waar je voor gaat.

Scooter rijbewijs kosten

De kosten voor het scooter rijbewijs kun je vinden op de site van de rijschool waar je voor kiest. Meestal ontlopen de tarieven elkaar niet veel. Belangrijk is om ook goed te kijken naar de voorwaarden naast de scooter rijbewijs kosten. Hoe hoog is het slagingspercentage en wat nou als je niet in één keer slaagt? Laat je goed voorlichten via onze vergelijkingssite.

Het praktijkexamen

Zodra je 16 jaar bent mag je rijlessen nemen. Het theorie-examen mag je al vanaf 15 ½ jaar afleggen. Tijdens de lessen leert de instructeur je alles over de beheersing van jouw scooter en veel voorkomende verkeerssituaties. Ben je klaar om je scooter rijbewijs te halen? Tijdens het praktijkexamen zijn de aandachtspunten van de examinator onder andere of je:

  • correct inhaalt
  • voldoende verkeersinzicht hebt
  • goed voorrang verleent
  • op de juiste manier op kruispunten en rotondes rijdt
  • de scooter volledig onder controle hebt
  • correct in- en uitvoegt

Als de examinator vindt dat je veilig aan het verkeer kunt deelnemen heb je je scooter rijbewijs gehaald. Maar let op: je mag pas op je scooter rijden als je het rijbewijs AM bij de gemeente hebt opgehaald. Het duurt (na aanvraag) vijf werkdagen voordat je jouw scooter rijbewijs kunt ophalen. Nog even geduld dus.

Waarom je scooter rijbewijs halen via allerijscholen.nl?

✓  de beste scooterrijscholen bij jou in de buurt

✓  professionele en ervaren instructeurs

✓  voordelige scooter rijbewijs kosten

✓  hoge slagingspercentages

✓  biedingen van rijscholen